Mångsysslare Lindgren

Anna-Stina Lindgren växte upp i det lilla samhället Lögås på fastlandet, med tre halvsyskon och sin mor

Som 21-åring gifte hon sig med den 13 år äldre skräddarsonen Karl-Erik, som hon också skulle få de tre barnen Christer, Olle och Kerstin med. Anna-Stina och Karl-Erik flyttade till det som senare kallats Lindgrens hus i Krögen.

Hon jobbade dels i Lindgrens mjölkaffär i början av 50-talet, men även på familjens företag Lindgrens Taxi. Där började hon med att ta emot samtal, men under 60-talet tog hon körkort för att själv börja köra taxi. Hon var alltid på språng och körde olika bilar, vilket gjorde att hon alltid tvingades ha sitt körkort på sig. Lösningen blev att stoppa det i behån.

Utöver jobbet, älskade Anna-Stina att laga mat och baka. Pannbiffar, pannkakor, tårtor och limpor skapades i hennes kök, till omgivningens stora glädje. Att kombinera matlagningen med körningar var knepigt, men det gick. Ofta förberedde hon maten, tog en körning och åkte därefter tillbaka hem för att sätta på potatisen. Det gick dock inte varje gång: Många är de degar som vällt ut över Anna-Stinas köksbänk när hon inte hunnit tillbaka i tid.

Anna-Stina älskade att köra bil, och fort gick det också. En gång körde hon en man med hjärtinfarkt till sjukhuset i Uddevalla. I mycket hög hastighet körde hon om en bil – utan att reflektera över att det var en polisbil. De följde efter hela vägen till akuten för att ställa henne till svars, men när det framkom att mannen dött om hon inte kört så fort gick hon fri.

Anna-Stina körde taxi ända fram tills taxirörelsen såldes 1978, och avslutade sin karriär innan pension som lantbrevbärare. En fartfylld och färgstark kvinna, alltid på väg. Vi älskar precis som Anna-Stina full fart och att ge vår omgivning smakfulla upplevelser. Körkortet behåller vi dock i plånboken.