Ostron & musselpaket

Ostron- och musselsafari är ett äventyr med doft av tång och nylagade skaldjur i Bohusläns skärgård.

Passar såväl som aktivitet under er konferens, kick- off eller med kompisgänget. Efter en oförglömlig upplevelse bär det av mot Fiskebäckskil där ni checkar in i ett av våra personligt inredda rum på Slipens Hotell. På kvällen serveras ni en tvårätters middag i vår restaurang Brygghuset.

Hur ser då själva Ostron & musselsafarin ut?

Jo så här, ni utgår från Norra Hamnen i Lysekil med Signe, en gaffelriggad träyacht byggd 1956. Turen tar ca 3 timmar.  Först färdas ni ut till musselodlingen där Lysekils Ostron & Musslor visar hur det går till att odla och skörda musslor.

Därefter tar Signe er vidare till en av få ostronbankar i Bohuslän. Här växer de exklusiva ostronen Ostrea Edulis, som är den ursprungliga europeiska arten och som på västkusten kallas det svenska ostronet. Du får hjälpa till att plocka upp dem och lära dig mer om havets delikatess.

Strandhugg med provsmakning

Foto: Maleleine Landley/vastsverige.com

Ni gör ett strandhugg på Käringeholmen där musselskörden tillagas och ostronen öppnas och avnjuts vid strandkanten. Efter en oförglömlig upplevelse i en fantastisk miljö åker ni  tillbaka till Norra Hamnen i Lysekil, till det avslappnande dunket från Signe. Därefter beger ni er till Fiskebäckskil och Slipens Hotell.

Vill ni veta mer eller boka så kontakta oss gärna, så skräddarsyr vi ett paket som passa just för dig och ditt sällskap. Detta fungerar även som en bra aktivitet på er konferens, kick- off eller ledningsmöte.

Bokningsperiod

  • Bokningsperiod mars- november. Paketet går dock inte att boka under högsäsong 1/7- 11/8, den perioden bokas logi och safari var för sig.

Pris

  • Från: 3.300 kr/person
  • Fredagar: 3.300 kr/ person i standard dubbelrum
  • Lördagar: 3.400 kr/ person i standard dubbelrum

Villkor

Detta paket kräver en bokningsförfrågan, eftersom det är ett samarbete med Lysekils Ostron & Musslor.

Är ni 6 personer eller fler kan vi erbjuda turer de flesta dagar under mars- november, enligt överenskommelse. Är ni färre så är det bäst att boka på fredagar och lördagar. Kontakta oss för mer information.

Mellan 1 mars och 30 november avgår turen fredagar och lördagar kl 12.30. Turen utgår från Norra hamnen i Lysekil och tar ca 3 timmar. Fungerar även med mindre sällskap dessa dagar.

Vill ni boka till något mer under er vistelse tex bastuflotte med jacuzzi när ni anländer till Slipens Hotell, extra natt eller något annat så är det bara att höra av sig till oss.

Skulle Slipens Hotell vara fullbokat aktuellt datum så har vi även vårt systerhotell Tweed Hotell Skaftö,  som endast ligger 2 minuters bilväg från oss. Vi har även en minibuss som vi eventuellt kan skjutsa gästerna med tillbaka till hotellet efter middagen. Kontakta dem gärna direkt på info@tweedhotellskafto.se så  återkommer de med en bokningsbekräftelse/offert.