Mästerfiskare Svensson

Amandus Svensson var en man som älskade att vara på sjön.

Från det att han slog upp ögonen för första gången till dess att han stängde dem för gott var fiske hans stora passion. Hans förutsättningar för att bli framgångsrik till sjöss var från början goda, då han redan hade egen båt och eget hus.

Det fanns bara ett problem – han hade ingen som kunde se över huset när han var ute på sina långa fisketurer. Amandus frågade sina mannar om de visste någon piga i trakten som ville ha arbete. Bästemannen kom fram till honom och föreslog sin egen dotter, med ett enda förbehåll: Att det endast handlade om arbete och inget annat.

Amandus lovade dyrt och heligt att så var fallet, och Ida från Brattås fick jobbet. Men som alla vet blir det inte alltid som man tänkt. När Amandus träffade den 28 år yngre Ida var det kärlek vid första ögonkastet. Snart var löftet om enbart arbete historia, och när det visade sig att Ida var gravid blev Amandus bästeman rasande.

Senare blev dock bästemannen svårt sjuk, och när Amandus då ställde upp för familjen under den svåra tiden kunde de försonas som vänner. Och tur var väl det, för Amandus och Ida fick inte mindre än sju barn tillsammans. Ett av Amandus Barnbarnsbarn, Jonas, har tidigare varit delägare och kock på Slipens Hotell och Brygghuset.

Så tack för det Amandus, utan dina amorösa talanger hade maten säkerligen inte varit lika god på vår restaurang Brygghuset.

Detta rum är även tillgänglighetsanpassat, läs gärna mer om det på TD.