Vi är en del i

Hållbarhetsklivet är Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring. Här agerar offentliga och privata aktörer för att ställa om till ett hållbart samhälle. Mer om initiativet »

När vi ställer oss bakom Hållbarhetsklivet är det fyra grundprinciper vi tar ställning för och arbetar i riktning emot. Här visar vi några exempel på vad vi på Slipens Hotell gör för att följa principerna.

Så lite onödig miljöpåverkan som möjligt

För att hålla nere onödiga långa resor med negativ klimatpåverkan vänder vi oss i första hand till människor och företag i närområdet i vår marknadsföring. Även att när vi får långväga gäster, att de stanna lite längre i våra omgivningar.

Vi använder oss av Risktvätt i Bengtsfors och de säger följande om sitt tvätteri:

Miljövänlig tvätt

//Deras tvätterier bedriver sin verksamhet för att främja en hållbar utveckling för miljön. Detta innebär att tvätterierna ska minska sin påverkan på miljön i alla led, från kemikalier, produktion och avfallshantering till användning av energi och vatten. Alla deras tvätterier är Svanenmärkta och uppfyller Svanens tuffa miljökrav. För dem är det en självklarhet att jobba hållbart på ett sätt som skyddar våra naturresurser, våra medmänniskor och vår planet//

Bra för både boende och besökare

För att hela Skaftö ska leva krävs att vi företagare samverkar och anlitar varandra.

Vi samarbetar med flera företag på ön och i vår närhet. Tex när det gäller de olika aktiviteterna, kajakpaddling, hummerfiske, kräftfiske, Ostron & musselsafari, guidade turer, golf och padel. Bara för att nämna några.

Genom Destination Skaftö samverkar alla företagare på ön tätt för att göra destinationen attraktiv både för oss som bor här och för våra besökare.

Fler besökare när och där det inte är fullt

Marknadsföring och säljarbete riktar vi framförallt mot lågsäsong. Vi vill få fler att se charmen med vår fantastiska närmiljö året runt, därför ser vi också till att det händer mycket roligt hos oss även under lågsäsong.

Vi har bla börjat med att bjuda artister, en helg på våren och en helg på hösten. Där vi har spelningar på kvällarna och på dagen spenderar artisten och bandet den tillsammans med oss där de får uppleva vår ö, Lysekil och vår skärgård. Naturligtvis dukar vi fram allt det goda som vårt kustskafferi har att erbjuda.

Vi försöker även lägga in lite olika whiskyprovningar och andra event där emellan. Allt för att göra locka hit gäster så det får se hur vackert vi har det även på lågsäsongen.

Fler jobb och jobb som går att leva på

Genom att fylla restaurangen hela året skapar vi jobb året runt, vi kan därmed anställa fler på årsbasis. På högsäsong kompletterar vi med unga härliga människor. Många utav extra personalen återkommer från år till år.